<![if gte mso 9]> <![endif]><![if gte mso 9]> Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA <![endif]><![if gte mso 9]> <![endif]><![if gte mso 10]>
<![endif]>
پیام ترویجی
پیامهای ترویجی چکیدهای از مهمترین آموزهها هستند که به اشکال مختلف در اختیار مخاطبان قرار می گیرند؛ مانند زیرنویس برنامههای تلویزیونی، پلاکارد یا پارچهنویسی، تراکت، پیامک، دیوارنویسی، پوستر، زیرنویس نشریات و تقویمها، و ...
بیماریهای مشترک
1. راه پیشگیری از بیماری کیست هیداتیک در انسان و دامها، درمان بهموقع سگهای آلوده به انگل است.
2. هرگز امعا و احشای آلوده به کیست هیداتیک را به سگها ندهید. انگل این بیماری خطرناک به این وسیله در بدن سگها به وجود میآید و با خوردن کاهو و سبزیها به شما منتقل میشود.
3. توجه داشته باشید! انگلهایی که روی بدن دامها هستند می توانند بیماریهای خطرناکی را به شما منتقل کنند. هرگز کنهها را با دست له نکنید.
4. برای پاک کردن و آمادهسازی انواع گوشت و آلایشهای خوراکی دامها، حتماً از دستکش استفاده کنید.
5. اگر میخواهید از بیماری سخت تب مالت دور بمانید، شیرنجوشیده وسایر لبنیات تهیه شده ازآن را نخورید و به جنین، جفت و ترشحات دام، بدون دستکش، دست نزنید.
6. از مصرف گوشت دامهایی که در خارج از کشتارگاهها و بدون نظارت مأموران دامپزشکی ذبح میشوند، جداً خودداری کنید.7. تب مالت بیماری رنجآور، توانفرسا و پرهزینهای است، جوشاندن شیر به مدت 15 دقیقه سادهترین و بهترین راه برای مبتلا نشدن به این بیماری است.
8. واکسیناسیون و خوراندن داروهای ضدانگل به حیوانات خانگی، مانع از انتقال بسیاری از بیماریهای خطرناک به انسان میشود.
9. برای حفظ سلامتی خود، خانواده و جامعه، دام قربانی را حتماً تحت نظارت مأموران دامپزشکی ذبح کنید.
10. ذبح و قربانی دامها در منازل و معابر، موجب آلودگی محیط زیست و انتتشار بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان و میشود.
11. برای پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب خونریزی دهندهی کریمه- کنگو از ذبح دامها در منازل، معابر عمومی و خارج از کشتارگاهها جداً خودداری و گوشت و فرآوردههای خام دامی را از فروشگاههای مجاز و تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنید.
12. برای پیشگیری از بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه-کتگو از خوردن گوشت و جگر نیمپز جداً خودداری کنید. علاوه براین لازم است گوشت تازه را قبل از مصرف به مدت 24 ساعت و جگر را به مدت 48 ساعت در دمای0 تا 4 درجهی یخچال نگه دارید.
13. گرفتن و له کردن کنهها با دست بسیار خطرناک و عامل انتقال بیماری، از جمله بیمار تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو است.
14. بدون دستکش به جنین، جفت و ترشحات دام دست نزنید؛ خطر تب مالت جدی است.
15. واکسیناسیون سگهای گله و خانگی، مهمترین راه پیشگیری از بیماری مشترک و خطرناک هاری در حیوان و انسان است.
16. برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مشترک میان انسان و حیوانات، دانش خود را در باره آنها افزایش دهید.
بهداشت و بیماریهای آبزیان
1. ماماهیان زینتی، آب و همه اجزای آکواریوم می توانند بیماریها را به انسان منتقل کنند. لازم است دستها پس از کار با آکواریوم، با مواد ضدعفونی شسته شوند.
2. آبزیان زینتی می توانند ناقل بیماری باشند.آنها را در منابع آبی رها نکنید.
3. پس از دست زدن به ماهیان زینتی، آب آکواریوم و وسایل آن، دست خود را با مواد ضدعفونی بشویید.
4. آماده سازی به موقع و مناسب استخرهای پرورش میگو، گامی مهم جهت پیشگیری و کنترل بیماریهاست.
5. اجرای دستورالعملهای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، گامی مؤثر جهت مراقبت فعال در مراکزتکثیر و پرورش ماهیان گرمابی و سردآبی است.
6. با آماده سازی اولیه و بهموقع مراکز تکثیر و پروش ماهیان سردآبی و گرمابی، می توان از شیوع بیماریهای ویروسی و باکتریایی پیشگیری کرد.
7. ضد عفونی تخمهای چشم زده ماهیان، راهی مهم و مناسب برای پیشگیری از بیماریهای قارچی و ویروسی خطرناک و کشنده است.
8. رعایت اصول و موازین بهداشتی در صنعت آبزی پروری برابر است با افزایش بهرهوری و رشد اقتصادی.
9. گزارش به موقع بیماریها به دامپزشکی، گامی مؤثر برای پیشگیری و کنترل آنهاست.
10. برای پیشگیری بهموقع از بیماریهای آبزیان، دانش خود را در باره بیماریها افزایش دهید.
بهداشت و بیماریهای دام
. راه پیشگیری از بیماری کیست هیداتیک در انسان و دامها، درمان بهموقع سگهای آلوده به انگل است.
2. هرگز امعا و احشای آلوده به کیست هیداتیک را به سگها ندهید. انگل این بیماری خطرناک به این وسیله در بدن سگها به وجود میآید و با خوردن کاهو و سبزیها به شما منتقل می شود.
3. با دامپزشکی برای با خبر شدن از بیماریهای انگلی موجود در منطقه خود مشورت کنید تا فرصت درمان به موقع دامهایتان از دست نرود.
4. نشانهها و خسارتهای ناشی از بیماریهای انگلی خیلی کند و آرام در دامها ظاهر می شود، با دامپزشکی مشورت کنید تا فرصت درمان بهموقع و پیشگیری از خسارت وجود داشته باشد.
5. با صرف هزینهی کم برای درمان دامهای آلوده، از خسارت سنگین بیماریهای انگلی پیشگیری کنید.
6. توجه داشته باشید! انگلهایی که روی بدن دامها هستند میتوانند بیماریهای خطرناکی را به شما منتقل کنند.
7. مبارزه بهموقع با انگلهای داخلی و خارجی دام، سلامت و افزایش تولید دام را تضمین میکند.
8. با سمپاشی بدن دام و جایگاه نگهداری آنها، از انتقال بیماریها به وسیلهی کنه و سایر انگلهای خارجی جلوگیری کنید.
9. با رعایت توصیههای بهداشتی در حمل و نقل دامها، از بروز و شیوع بیماریها جلوگیری کنید.
10. با گزارش سریع بیماریهای دامی به شبکه های دامپزشکی، به سلامت دام و جلوگیری از شیوع بیماریها کمک کنید.
11. بیماری تب برفکی در دامها بسیار مسری است؛ همکاری شما با دامپزشکی عامل مهم پیشگیری و کنترل بیماری است.
12. پیش از خریداری دام از نقاط مختلف کشور، با ادارات دامپزشکی استانهای مبدأ و مقصد هماهنگی فرمایید.
13. بهسازی و بهداشت محل نگهداری دامها، اقدامی بسیار مهم برای پیشگیری از بیماریهاست.
14. خرید و فروش دامهای آلوده مهمترین عامل انتشار سل و بروسلوز است.
15. استرس میتواند زمینهی ابتلا به بیماریها را فراهم آورد، احداث تجهیزات مهار دام در دامداری، سبب کاهش استرس ناشی از عملیات دامپروری و دامپزشکی میشود.
16. قبل از اقدام برای خرید دام، با مراجعه به شبکههای دامپزشکی از سلامت دامداری مبدأ مطمئن شوید.
17. واکسیناسیون به موقع دامها سادهترین و ارزانترین راه پیشگیری از بیماریهاست.
18. اقدامهای بهداشتی دامپزشکی، ضامن سلامت مواد غذایی مانند گوشت، شیر، تخم مرغ و عسل است.
19. در گاوداریهای تحت پوشش مبارزه با سل گاوی، تمام دامهای بالای سه ماه باید تست توبرکولین شوند.
20. برای پیشگیری بهموقع از بیماریهای دام، دانش خود را در باره بیماریها افزایش دهید.
21. برای دور کردن حشرات بیماریزا، جایگاه و بدن دامها را از فضولات پاک کنید.
22. آب و غذای کافی و سالم، ایمنی دامها را در برابر بیماریها افزایش میدهد.
23. دامداران برای پیشگیری از بیماریها لازم است راههای ورود آنها به دامداری را بدانند.
24. از چرای دام در جنگل و مراتع در دسترس حیوانات وحشی جلوگیری کنید.
25. استفاده دامها و حیوانات وحشی از آبشخور و مرتع مشترک، میتواند سبب انتقال بیماریها شود.
26. زایمان گاو در محیط باز و بستر سرد سبب اسهال و بیماریهای تنفسی در گوساله میشود.
27. گوسالههایی که از شیر خشک استفاده میکنند، آمادگی بیشتری برای ابتلا به اسهال دارند.
28. گوسالههایی که در روز اول تولد آغوز نخوردهاند، بیشتر به اسهال مبتلا میشوند.
بهداشت و بیماریهای پرندگان
1. در صورت مشاهدهی سرفه، عطسه، ریزش آب از چشم و بینی، تورم سر، تاج و ریش، و وجود اسهال در پرندگان، حتماً به ادارهی دامپزشکی اطلاع دهید.
2. لاشهی طیور مرده را در گودالی عمیق، پس از ریختن آهک روی آن، دفن کنید.
3. برای پیشگیری به موقع از بیماریهای پرندگان، دانش خود را در باره بیماریها افزایش دهید.
بهداشت و بیماریهای زنبورعسل و کرم ابریشم
1. برای نوغانداری نباید از محل نگهداری دام و طیور استفاده شود.
2. در پیشگیری از بیماریهای کرم ابریشم، غذای کافی، و تنظیم حرارت و رطوبت، بسیار مهم است.
3. مصرف دارو برای کلنیهای زنبورعسل جز در مواردی که توسط دامپزشک توصیه می شود ، مجاز نیست.
4. مصرف به رویه دارو در زنبورستانها سبب تلف شدن زنبورها، آلودگی عسل و تهدید سلامت انسان می شود.
5. استفاده از هرگونه ماده غذایی مانند نمک ، شیرخشک ، گوشت و تخم مرغ برای زنبورعسل مضر است .ایجاد استرس و تضعیف شدید کلنیها از عوارض ناشی از این کار است .
6. برای پیشگیری بهموقع از بیماریهای زنبور عسل و کرم ابریشم، دانش خود را در باره بیماریها افزایش دهید.
7. بیماریهای کرم ابریشم درمان نمیشوند؛ بنابراین پیشگیری از بروز و شیوع آنها بسیار مهم است.
8. برای تشخیص عوامل بیماریزا، تخم و لارو کرم ابریشم در مقاطع مختلف، آزمایش شوند.
9. کرم ابریشم بیمار را در محیط اطراف رها نکنید؛ آنها منبع آلودگی هستند.
بهداشت فراوردههای خام دامی
. کیفیت و سلامت پروتئین مصرفی از مقدار آن مهمتر است.
2. مراقب باشید! بسیاری از بیماریهای عفونی از راه مصرف فرآوردههای دامی غیر بهداشتی منتقل می شوند.
3. قبل از خریداری گوشت و سایر فراوردههای خوراکی دامی از نگهداری آن ها در شرایط سرد و بهداشتی مطمئن شوید.
4. توجه به برچسب گوشت و سایر فرآوردههای دامی بسته بندی شده، ضامن سلامت شماست.
5. عرضه گوشت قرمز ومرغ نگهداری شده در خارج از یخچال، غیر بهداشتی و بیماریزاست.
6. گوشت چرخ کرده و انواع فرآوردههای خوراکی دامی را فقط در بسته بندیهایی که تحت نظارت دامپزشکی صورت گرفته است خریداری کنید.
7. خریداری فرآوردههای خوراکی دامی از فروشگاههای غیر بهداشتی و کنار خیابانها، سلامتی همه را تهدید می کند.
8. برای اطمینان از سلامت فرآوردههای خوراکی دامی، آنهارا در بستهبندیهای تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنید.
قرنطینه، بهداشت فردی و بهداشت دامداری
1. طبق قانون، ورود وخروج دام زنده و فرآوردههای خام دامی بدون کسب مجوز از سازمان دامپزشکی ممنوع است و نقل و انتقال آنها در داخل کشور نیز مستلزم گرفتن مجوز بهداشتی است.
2. پیش از خریداری دام از نقاط مختلف کشور، با ادارات دامپزشکی استانهای مبدأ و مقصد هماهنگی فرمایید.
3. بهسازی و بهداشت محل نگهداری دامها ، اقدامی بسیار مهم برای پیشگیری از بیماریهاست.
4. استرس می تواند زمینه ابتلا به بیماریها را فراهم آورد، احداث تجهیزات مهار دام در دامداری باعث کاهش استرس ناشی از عملیات دامپروری و دامپزشکی می شود.
5. چند برابر هزینهای که صرف بهسازی جایگاه دام می شود، با تأثیر برسلامتی و افزایش تولیدات دامی به دامدار باز می گردد.
6. جایگاه تمیز و دام سرحال و سالم، نشانه مدیریت خوب و هوشمندانه دامدار است.
7. قبل از وارد کردن دامهای تازه خریداری شده به گله، برای دریافت مجوز بهداشتی با ادارات دامپزشکی مشورت کنید تا از انتقال بیماریها پیشگیری شود.
8. رعایت بهداشت در دامداری، ضامن سلامت دام، تولید بالاتر و درآمد بیشتر است.
9. هنگام بروز بیماری در گله لازم است هرچه سریعتر دام های سالم از بیمار جدا شوند.
10. ورود دام قاچاق به کشور، آفتی جدی برای سلامت انسان و دام است.
11. هرگونه نقل و انتقال دام را با مراکز دامپزشکی هماهنگ کنید تا دامهای شما از خطر بیماریهای واگیر در امان با شند.
12. قرنطینههای دامی سد دفاعی در مقابل ورود بیماریها هستند.
دارو و خوراک دام
1. برای حفظ سلامت خود از کپک زدن نانهای اضافه جلوگیری و از تحویل آنها به خریداران نان خشک جداً پرهیز کنید.
2. سم خطرناک آفلاتوکسین که از راه مصرف نان و غذای کپک زده وارد شیر دامها میشود، سلامت انسانها را تهدید میکند.
3. مسئولان محترم کارخانههای تولید خوراک دام، طیور و آبزیان لازم است با رعایت کامل اصول بهداشتی در مسیر تولید، از آلوده شدن خوراک که منجر به بیماری دام و انسان میشود جلوگیری و به نقش ارزشمند خود در این زمینه توجه فرمایند.
4. دامداران محترم! خوراک مورد نیاز دامهای خود را فقط از مراکز مطمئن و در بستهبندیهایی که دارای برچسب نظارت دامپزشکی است خریداری فرمایید.
5. مراقب باشید اجسام خارجی همراه با علوفه و سایر مواد غذایی توسط دامها خورده نشوند. کمترین زیان آنها کم اشتهایی و کاهش تولیدات است.
6. خوراندن نان و غذای فاسد و کپکزده به دامها، سلامت انسان و دام را بهطور جدی تهدید میکند.
7. جدا کردن علوفهی کپکزده از علوفهی سالم، برای سلامت دام و مصرف کننده ضروری است.
سایر پیامها
1. آموزش و ترویج، نبض توسعه و زمینه ساز مشارکت عمومی است.
2. آموزش، به افزایش کمی و کیفی تولیدات می انجامد.
3. چند برابر هزینهای که صرف بهسازی جایگاه دام می شود، با تأثیر برسلامتی و افزایش تولیدات دامی به دامدار باز می گردد.
4. دامپزشکی از راه تأمین سلامت دامها ونظارت بر بهداشت تولیدات وفراوردههای خام دامی، سلامتی و نشاط را به جامعه هدیه می دهد.
5. برای تأمین بهداشت روانی،از زمانکودکی به فرزندانمان بیاموزیم که حیوانات و گیاهان را دوست داشته باشند و به آنها آزار نرسانند.
6. نگهداری حیوانات خانگی در صورت حفظ سلامت آنها، مایه آرامش اعضای خانواده است.
7. استفاده از لباس کار نشانه هوشیاری وآکاهی کامل افراد نسبت به کاری است که انجام می دهند.
8. سلامت دامها نشانه مدیریت خوب شماست.
9. دامداران و مرغداران محترم! برای حفظ سلامت انسان، قبل از مصرف هر دارویی برای دام و طیور خود، با دامپزشک مشورت ویا بروشور دارو را مطالعه فرمایید تا از زمان منع مصرف دارو قبل از شیردوشی یا ذبح دام مطلع شوید.
10. برای حفظ سلامت انسان، باید زمان منع مصرف دارو قبل از شیردوشی یا ذبح دام، رعایت شود.
11. کمیت و کیفیت برنامههای دامپزشکی در هر کشور، معیار سازمان تجارت جهانی برای پذیرش صادرات فرآوردههای دامی است.
12. دامپزشکی در حفظ سلامت، بهداشت و پیشگیری از بروز بسیاری از بیماریهای نوظهور در عرصه جهانی، نقشی ویژه و ممتاز دارد. هدف آموزش و ترویج، تربیت انسان توسعه یافته است و پیشرفت در هر جامعهای بدون انسانهای توسعه یافته میسر نیست.
13. مصرف بی رویه داروها می تواند مانع پیشگیری و درمان مناسب بیماریهای دامی شود.
14. گزارش سریع بیماری دام به دامپزشک، ضامن حفظ سلامتی دام، انسان و سرمایه ملی است.
15. بروز هر نوع بیماری و یا تلفات دامی را باید جدی گرفت و هرچه سریعتر به نزدیکترین مرکز دامپزشکی در منطقه اطلاع داد.
16. دام آلوده، محیط آلوده، آب و غذای آلوده، انسان بیمار.
17. دامداران و مرغداران گرامی! داروهای دامپزشکی را فقط از مراکز مجاز تهیه فرمایید.
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی Blue difficult to see تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر رنگ فونت:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
تغییر رنگ پس زمینه:
تغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر فونت